Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Čaša Za Vino

30s

Čaša Za Vino Čaša za vino iz 30-ih godina Saara Korppi posebno je dizajnirana za bijelo vino, ali može se koristiti i za druga pića. Napravljen je u vrućoj radnji koristeći stare tehnike puhanja stakla, što znači da je svaki komad jedinstven. Cilj Saara je dizajnirati visokokvalitetno staklo koje izgleda zanimljivo iz svih uglova, a kada se napuni tečnost, omogućava da se svjetlost reflektira iz različitih uglova, dodajući dodatno uživanje u piću. Njena inspiracija za Vinsko staklo iz 30-ih godina dolazi iz prethodnog dizajna konjak-stakla iz 30-ih godina, a oba proizvoda dijele oblik čaše i razigranost.

Tepih

Hair of Umay

Tepih Napravljen u drevnoj nomadskoj tehnici, zaštićen UNESCO-ovom Popisom nematerijalne kulturne baštine za hitno čuvanje, ovaj tepih donosi najbolje od vune zbog gradijentnih nijansi vune i finog šava ruku što stvara volumetrijsku teksturu. 100-postotno ručno rađen, ovaj tepih izrađen je korištenjem prirodnih nijansi vune plus žućkastim tonom obojenim ljuskom luka. Zlatna nit koja prolazi kroz tepih daje izjavu i podseća na dlaku koja slobodno viri vjetrom - kosu nomadske boginje Umay - zaštitnice žena i djece.

Aparat Za Kafu

Lavazza Desea

Aparat Za Kafu Prijateljska mašina dizajnirana da ponudi kompletan paket talijanske kulture kafe: od espressa do autentičnog kapućina ili lattea. Dodirno sučelje raspoređuje izbore u dvije odvojene grupe - jedna za kafu i jedna za mlijeko. Pića se mogu prilagoditi funkcijama pojačavanja temperature i mliječne pjene. Neophodna usluga je naznačena u centru sa osvjetljenim ikonama. Stroj dolazi s namjenskim staklenim šalicom i primjenjuje jezik oblika Lavazze s kontroliranim površinama, rafiniranim detaljima i posebnom pažnjom na boje, materijale i pojačalo; završiti.

Aparat Za Kafu

Lavazza Idola

Aparat Za Kafu Savršeno rješenje za ljubitelje kave koji traže pravi italijanski espresso doživljaj kod kuće. Korisničko sučelje osjetljivo na dodir s akustičnim povratnim informacijama ima četiri izbora i funkciju povećanja temperature nude prilagođeni doživljaj za svaki ukus ili priliku. Uređaj označava nedostajuću vodu, spremnik s punim čepovima ili potrebu za uklanjanjem kamenca pomoću dodatnih osvijetljenih ikona i ladica za kapanje može se lako podesiti. Dizajn s otvorenim duhom, kvalitetnom površinom i sofisticiranim detaljima evolucija je ustaljenog jezika oblika Lavazze.

Espresso Mašina

Lavazza Tiny

Espresso Mašina Mala, prijateljska espresso mašina koja u vaš dom donosi autentično iskustvo talijanske kafe. Dizajn je radosno mediteranski - sastavljen od osnovnih formalnih građevnih blokova - slave boje i primjene Lavazzinog dizajnerskog jezika u izradi i detaljima. Glavna školjka je napravljena od jednog komada i ima meke ali precizno kontrolisane površine. Središnji greben dodaje vizualnu strukturu, a frontalni uzorak ponavlja horizontalnu temu često prisutnu na Lavazza proizvodima.

Sofa

Gloria

Sofa Dizajn nije samo vanjski oblik, već je to i istraživanje unutarnje strukture, ergonomije i suštine objekta. Oblik je u ovom slučaju vrlo jaka komponenta, a odrezanost daje proizvodu njegovu osobinu. Prednost Glorije je u tome što je 100% prilagođavanje dodavanjem različitih elemenata, materijala i završnih obrada. Velika je osobina svih dodatnih elemenata koji se mogu dodati magnetima na konstrukciji, što proizvodu daje stotine različitih oblika.