Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Drvena Igračka

Cubecor

Drvena Igračka Cubecor je jednostavna, ali zamršena igračka koja izaziva dječiju moć razmišljanja i kreativnosti te ih upoznaje s bojama i jednostavnim, komplementarnim i funkcionalnim elementima. Pričvršćivanjem malih kockica jedna na drugu, set će biti kompletan. U dijelovima se koriste razne jednostavne veze uključujući magnete, čičak trake i igle. Pronalaženje veza i njihovo međusobno povezivanje dovršava kocku. Također jača njihovo trodimenzionalno razumijevanje uvjeravajući dijete da završi jednostavnu i poznatu knjigu.

Abažur

Bellda

Abažur Viseći abažur koji se lako postavlja i jednostavno stane na bilo koju sijalicu bez potrebe za bilo kakvim alatom ili električnom stručnošću. Dizajn proizvoda omogućava korisniku da je jednostavno stavi i skine sa sijalice bez puno truda da stvori vizuelno ugodan izvor rasvjete u budžetu ili privremenom smještaju. Budući da je funkcionalnost ovog proizvoda ugrađena u njegovu formu, cijena proizvodnje je slična onoj za običnu plastičnu saksiju. Mogućnost personalizacije prema ukusu korisnika slikanjem ili dodavanjem bilo kakvih ukrasnih elemenata stvara jedinstven karakter.

Marketinški Materijal Događaja

Artificial Intelligence In Design

Marketinški Materijal Događaja Grafički dizajn pruža vizualni prikaz kako umjetna inteligencija može postati saveznik dizajnerima u bliskoj budućnosti. Pruža uvid u to kako AI može pomoći u personalizaciji iskustva za potrošača i kako je kreativnost na nišanu umjetnosti, nauke, inženjeringa i dizajna. Konferencija umjetne inteligencije u grafičkom dizajnu je trodnevni događaj u San Francisku, Kalifornija u novembru. Svaki dan postoji radionica dizajna, razgovori različitih govornika.

Vizuelna Komunikacija

Finding Your Focus

Vizuelna Komunikacija Dizajner ima za cilj da prikaže vizuelni koncept koji demonstrira konceptualni i tipografski sistem. Dakle, kompozicija se sastoji od specifičnog rečnika, tačnih merenja i centralnih specifikacija koje je dizajner uzeo u obzir. Takođe, dizajner je imao za cilj da uspostavi jasnu tipografsku hijerarhiju kako bi uspostavio i pomerio redosled kojim publika dobija informacije od dizajna.

Jahta

Atlantico

Jahta Atlantico duga 77 metara je jahta za razonodu sa prostranim vanjskim prostorima i širokim unutrašnjim prostorima, koji gostima omogućavaju da uživaju u pogledu na more i budu u kontaktu s njim. Cilj dizajna bio je stvoriti modernu jahtu bezvremenske elegancije. Poseban fokus je bio na proporcijama kako bi profil bio nizak. Jahta ima šest paluba sa sadržajima i uslugama kao što su heliodrom, tender garaže sa gliserom i jetski. Šest apartmanskih kabina prima dvanaest gostiju, a vlasnik ima palubu sa vanjskim salonom i jacuzzijem. Postoji vanjski i unutarnji bazen od 7 metara. Jahta ima hibridni pogon.

Brendiranje

Cut and Paste

Brendiranje Ovaj komplet alata za projekat, Izreži i zalijepi: Prevencija vizualnog plagijata, bavi se temom koja može utjecati na sve u industriji dizajna, a ipak je vizualni plagijat tema o kojoj se rijetko raspravlja. Ovo bi moglo biti zbog dvosmislenosti između preuzimanja reference sa slike i kopiranja sa nje. Stoga, ono što ovaj projekat predlaže jeste podizanje svijesti o sivim zonama koje okružuju vizuelni plagijat i pozicioniranje u prvi plan razgovora o kreativnosti.