Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Brendiranje

Cut and Paste

Brendiranje Ovaj komplet alata za projekat, Izreži i zalijepi: Prevencija vizualnog plagijata, bavi se temom koja može utjecati na sve u industriji dizajna, a ipak je vizualni plagijat tema o kojoj se rijetko raspravlja. Ovo bi moglo biti zbog dvosmislenosti između preuzimanja reference sa slike i kopiranja sa nje. Stoga, ono što ovaj projekat predlaže jeste podizanje svijesti o sivim zonama koje okružuju vizuelni plagijat i pozicioniranje u prvi plan razgovora o kreativnosti.

Brendiranje

Peace and Presence Wellbeing

Brendiranje Peace and Presence Wellbeing je kompanija za holističku terapiju sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja pruža usluge kao što su refleksologija, holistička masaža i reiki za podmlađivanje tijela, uma i duha. Vizuelni jezik brenda P&PW zasnovan je na toj želji da se prizove mirno, umirujuće i opuštajuće stanje inspirisano nostalgičnim sjećanjima na prirodu iz djetinjstva, posebno iz flore i faune koja se nalazi na obalama rijeka i šumskim pejzažima. Paleta boja inspirisana je karakteristikama Georgian Water kako u originalnom tako iu oksidiranom stanju, ponovo potičući nostalgiju za prošlim vremenima.

Knjiga

The Big Book of Bullshit

Knjiga Publikacija Big Book of Bullshit je grafičko istraživanje istine, povjerenja i laži i podijeljena je u 3 vizuelno suprotstavljena poglavlja. Istina: Ilustrovani esej o psihologiji obmane. Povjerenje: vizualno istraživanje pojma povjerenje i Laži: ilustrovana galerija sranja, sve izvedeno iz anonimnih priznanja obmane. Vizuelni izgled knjige inspirisan je "Van de Grafovim kanonom" Jana Tschicholda, koji se koristi u dizajnu knjige za podjelu stranice u ugodnim proporcijama.

Igračka

Werkelkueche

Igračka Werkelkueche je rodno otvorena radna stanica koja omogućava djeci da se urone u svijet slobodne igre. Kombinira formalne i estetske karakteristike dječjih kuhinja i radnih stolova. Stoga Werkelkueche nude različite mogućnosti za igru. Zakrivljena radna ploča od šperploče može se koristiti kao sudoper, radionica ili skijaška staza. Bočni pretinci mogu pružiti prostor za odlaganje i skrivanje ili peći hrskave rolnice. Uz pomoć šarenih i izmjenjivih alata, djeca mogu ostvariti svoje ideje i na igriv način oponašati svijet odraslih.

Rasvjetni Predmeti

Collection Crypto

Rasvjetni Predmeti Crypto je modularna kolekcija rasvjete jer se može širiti vertikalno i horizontalno, ovisno o tome kako su pojedinačni stakleni elementi koji čine svaku strukturu raspoređeni. Ideja koja je inspirirala dizajn potiče iz prirode, posebno podsjećajući na ledene stalaktite. Posebnost Crypto predmeta je u njihovom živopisnom puhanom staklu koje omogućava da se svjetlost širi u mnogim smjerovima na vrlo mekan način. Proizvodnja se odvija potpuno ručno izrađenim procesom i krajnji korisnik je taj koji odlučuje kako će konačna instalacija biti sastavljena, svaki put na drugačiji način.

Umjetnička Fotografija

Talking Peppers

Umjetnička Fotografija Fotografije Nus Nous kao da predstavljaju ljudska tijela ili njihove dijelove, u stvarnosti je posmatrač taj koji želi da ih vidi. Kada posmatramo bilo šta, pa čak i situaciju, posmatramo to emotivno i iz tog razloga često se prepuštamo prevari. Na slikama Nus Nous vidljivo je kako se element ambivalencije pretvara u suptilnu razradu uma koja nas udaljava od stvarnosti kako bi nas uvela u imaginarni lavirint sastavljen od sugestija.