Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Poslovna Zgrada

The PolyCuboid

Poslovna Zgrada PolyCuboid je nova zgrada sjedišta kompanije TIA, kompanije koja pruža usluge osiguranja. Prvi kat oblikovan je granicama nalazišta i vodovodnom cijevi promjera 700 mm koja prelazi mjesto podzemno ograničavajući prostor temelja. Metalna se struktura rastvara u raznolike blokove kompozicije. Stubovi i grede nestaju iz svemirske sintakse, projektujući utisak objekta, a istovremeno eliminira i utisak zgrade. Volumetrijski dizajn inspirisan je TIA-ovim logotipom koji je samu zgradu pretvorio u ikonu koja predstavlja kompaniju.

Škola

Kawaii : Cute

Škola Okružena susjednim srednjim školama za djevojčice, ova Toshin Satelitska pripremna škola koristi svoje strateško mjesto u prometnoj ulici za prikaz jedinstvenog obrazovnog dizajna. Odgovarajući pogodnosti napornih studija i opuštenoj atmosferi za zabavu, dizajn promovira ženstvenu prirodu svojih korisnika i nudi alternativnu materijalizaciju za apstraktni koncept „Kawaii“ koji uglavnom koriste učenice. Prostorije za grozde i nastavu u ovoj školi poprimaju oblik osmerostrane kućice s krovom s potkrovljem kao što je prikazano u dječjoj slikovnici.

Urološka Klinika

The Panelarium

Urološka Klinika Panelarium je novi prostor klinike za dr. Matsubara, jednog od rijetkih hirurga koji su certificirani za upravljanje sistemima da Vinci robotske hirurgije. Dizajn je inspirisan iz digitalnog sveta. Komponente binarnog sistema 0 i 1 interpolirane su u bijeli prostor i utjelovljene su ploče koje strše iz zidova i stropa. Pod također slijedi isti aspekt dizajna. Ploče, iako je njihov slučajni izgled funkcionalan, postaju natpisi, klupe, šalteri, police za knjige, pa čak i kvake na vratima, i što je najvažnije, sjenila za oči osiguravaju minimalnu privatnost za pacijente.

Udon Restoran I Prodavnica

Inami Koro

Udon Restoran I Prodavnica Kako arhitektura može predstavljati kulinarski koncept? The Edge of the Wood je pokušaj odgovora na ovo pitanje. Inami Koro izmišlja tradicionalno japansko udon jelo, zadržavajući uobičajene tehnike za pripremu. Nova zgrada odražava njihov pristup preispitivanjem tradicionalnih japanskih drvenih konstrukcija. Sve linije kontura koje izražavaju oblik zgrade bile su pojednostavljene. To uključuje stakleni okvir skriven unutar tankih drvenih stubova, nagib krova i stropa je zakrenut, a rubovi okomitih zidova izraženi su jednom linijom.

Ljekarna

The Cutting Edge

Ljekarna Rezni ivica je ljekarna za raspodjelu koja se odnosi na susjednu opću bolnicu Daiichi u gradu Himeji, u Japanu. U ovoj vrsti ljekarni kupac nema direktan pristup proizvodima kao u maloprodajnoj vrsti; ljekare će ljekar pripraviti u dvorištu u dvorištu nakon što predloži liječnički recept. Ova nova zgrada dizajnirana je za promociju imidža bolnice uvođenjem visoke oštre slike u skladu s naprednom medicinskom tehnologijom. Rezultat je beli minimalistički, ali potpuno funkcionalan prostor.

Kineski Restoran

Pekin Kaku

Kineski Restoran Novo renoviranje restorana Pekin-kaku nudi stilsku reinterpretaciju onoga što bi restoran u stilu Pekinga mogao biti, odbacujući tradicionalni bogato ukrasni dizajn u korist jednostavnije arhitektonske arhitekture. Na plafonu se nalazi Red-Aurora stvorena korištenjem zavjesa od 80 metara dugih, dok su zidovi obrađeni tradicionalnom tamnom šangajskom opekom. Kulturni elementi milenijske kineske baštine, uključujući ratnike od terakote, crvenog zeca i kinesku keramiku, istaknuti su u minimalističkom prikazu pružajući kontrastni pristup dekorativnim elementima.