Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Typeface

Red Script Pro typeface

Typeface Red Script Pro jedinstven je font inspiriran novim tehnologijama i uređajima za alternativne oblike komunikacije, skladno nas povezujući sa svojim besplatnim obrascima slova. Inspiriran iPadom i dizajniran u četkama, izražen je u jedinstvenom stilu pisanja. Sadrži engleski, grčki, kao i ćirilicu i podržava preko 70 jezika.

Prenosivi Zvučnik

Ballo

Prenosivi Zvučnik Švicarski dizajnerski studio BERNHARD | BURKARD je dizajnirao jedinstven zvučnik za OYO. Oblik zvučnika je savršena sfera bez stvarnog stalka. BALLO zvučnik leži, kotrlja se ili visi za muzičko iskustvo od 360 stepeni. Dizajn slijedi principe minimalističkog dizajna. Šareni pojas spaja dvije hemisfere. Štiti zvučnik i povećava tonove basa kada ležite na površini. Zvučnik dolazi s ugrađenom punjivom litijumskom baterijom i kompatibilan je s većinom audio uređaja. 3,5 mm priključak je redovan utikač za slušalice. BALLO zvučnik dostupan je u deset različitih boja.

Prsten

Pollen

Prsten Svaki je komad interpretacija fragmenta prirode. Priroda postaje izgovor za pružanje života draguljima, igrajući se svjetlima tekstura i sjenki. Cilj je pružiti dragulju s interpretiranim oblicima jer bi ih priroda dizajnirala svojom osjetljivošću i senzualnošću. Svi su komadi ručno dovršeni kako bi poboljšali teksture i posebnosti dragulja. Stil je čist da dostigne biljnu životinjsku supstancu. Rezultat daje komad jedinstven i bezvremenski duboko povezan s prirodom.

Pojedinačni Kućni Termostat

The Netatmo Thermostat for Smartphone

Pojedinačni Kućni Termostat Termostat za pametni telefon predstavlja minimalistički, elegantan dizajn, u suprotnosti s tradicionalnim dizajnom termostata. Prozirna kocka u trenu prelazi iz bijele u boju. Sve što morate učiniti je nanijeti jedan od 5 međusobno izmjenjivih filmskih boja na stražnjoj strani uređaja. Meka i lagana, boja donosi osjetljiv dodir originalnosti. Fizičke interakcije svode se na minimum. Jednostavan dodir omogućava promjenu temperature dok su sve druge kontrole izrađene iz korisnikovog pametnog telefona. Zaslon E-tinta izabran zbog svog neusporedivog kvaliteta i minimalne potrošnje energije.

Vizuelna Umetnost

Loving Nature

Vizuelna Umetnost Voljeti prirodu projekt je umjetničkih djela koja aludiraju na ljubav i poštovanje prirode, prema svemu živom biću. Na svakoj slici Gabriela Delgado poseban naglasak stavlja na boju, birajući pažljivo elemente koji se stapaju s harmonijom kako bi se postigla bujna, ali jednostavna završnica. Istraživanje i njena istinska ljubav prema dizajnu daje intuitivnu sposobnost stvaranja živopisnih komada u boji s tačkastih elemenata u rasponu od fantastičnog do genijalnog. Njena kultura i osobna iskustva kompozicije oblikuju u jedinstvene vizualne pripovijesti, koje će zasigurno uljepšati svaku atmosferu prirodom i vedrinom.

Prilagodljivi Nakit

Gravity

Prilagodljivi Nakit Iako je u 21. stoljeću upotreba visokih savremenih tehnologija, novih materijala ili ekstremno novih oblika često nužna inovacija, Gravity dokazuje suprotno. Gravitacija je kolekcija prilagodljivog nakita koja koristi samo urezanje, vrlo staru tehniku i gravitaciju, neiscrpni resurs. Kolekcija je sastavljena od velikog broja srebrnih ili zlatnih elemenata, različitih dizajna. Svaki od njih može se povezati bisernim ili kamenjem niti i privjescima. Kolekcija tako predstavlja beskonačnost različitih dragulja.