Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Postrojenje Za Pročišćavanje Vode

Waterfall Towers

Postrojenje Za Pročišćavanje Vode Zgrada nadilazi lokaciju jer preformulira umjetno mjesto koje postaje dio jedinstvenog prirodnog okoliša. Granica između grada i prirode definirana je i pojačana prisutnošću brane. Svaki oblik odnosi se na drugi, odražavajući simbiotske sisteme uređenja prirode. Preciznije, u konkretnom konceptu, fuzija pejzaža i arhitekture događa se s upotrebom protoka vode kao funkcionalnog, a potom i organizacijskog elementa.

Stolić Za Kavu

Ripple

Stolić Za Kavu Srednje tablice koje se koriste obično se odvijaju u sredini prostora i uzrokuju poteškoće u pristupu. Iz tog razloga se servisne tablice koriste za otvaranje ove praznine. Da bi riješio ovaj problem, Yılmaz Dogan je u dizajniranju Ripplea kombinirao dvije funkcije i razvio dinamičan dizajn proizvoda koji može biti i srednja postolja i servisna tabla, koja putuje asimetričnom rukom i kreće se u daljini. Ovo se dinamično kretanje podudaralo sa Rippleovim fluidnim linijama dizajna koje odražavaju prirodu s varijabilnošću kapi i talasima koji nastaju tim padom.

Jahta

Portofino Fly 35

Jahta Portofino Fly 35, ispunjen prirodnom svjetlošću iz velikih prozora smještenih u hodniku, također u kabinama. Njene dimenzije nude besprimjeran osjećaj prostora za čamac ove veličine. U čitavoj unutrašnjosti, paleta boja je topla i prirodna, s izborom ravnotežnih kompozicija boja i materijala, čineći ambijent u modernim i ugodnim prostorima, prateći međunarodne trendove dizajna interijera.

Sudoper

Thalia

Sudoper Umivaonik koji izgleda poput pupoljka spremnog za cvjetanje i punjenje: toliko cvjeta da je načinjen od vještačkog spoja ariša i tikovine od punog drveta, esencije u gornjem dijelu, a drugog u donjem. Čvrsta i sigurna utakmica, pruža poseban elegantan dodir i živost boja uz veselo isprepletanje zrna sa uvijek različitim nijansama koje proizvode jedinstvene umivaonike. Ljepote ovog objekta karakterizira njegova asimetrija i harmonija susretom različitih oblika i drvene suštine.

Sistem Rasvete I Ozvučenja

Luminous

Sistem Rasvete I Ozvučenja Svjetlosni dizajn dizajniran da ponudi ergonomsko rješenje rasvjete i sistem surround zvuka u jednom proizvodu. Cilj mu je stvoriti emocije koje korisnici žele osjetiti i iskoristiti kombinaciju zvuka i svjetla kako bi postigli ovaj cilj. Zvučni sistem razvijen je na osnovu refleksije zvuka i simulira 3D surround zvuk u sobi bez potrebe za ožičenjem i instaliranjem više zvučnika oko mjesta. Kao privjesak svjetlo, Luminous stvara izravno i indirektno osvjetljenje. Ovaj sistem osvetljenja pruža meko, ujednačeno i slabo kontrastno svetlo koje sprečava blještanje i probleme sa vidom.

Električni Bicikl

Ozoa

Električni Bicikl Električni bicikl OZOa ima okvir sa karakterističnim 'Z' oblikom. Okvir tvori neprekinutu liniju koja povezuje ključne funkcionalne elemente vozila, poput točkova, upravljača, sjedala i papučica. Oblik 'Z' orijentiran je na takav način da njegova struktura pruža prirodni ugrađeni stražnji ovjes. Ekonomičnost težine omogućava se upotrebom aluminijskih profila u svim dijelovima. U okviru se ugrađuje litijum jonska baterija koja se može puniti.