Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Stubište

U Step

Stubište U stepenište stepenica U formira se međusobnim spajanjem dva uglasta kvadratna profila okvira različitih dimenzija. Na taj način stubište postaje samonosivo pod uvjetom da dimenzije ne prelaze prag. Unaprijed pripremanje ovih komada pruža praktičnost montaže. Pakovanje i transport ovih ravnih komada također su uveliko pojednostavljeni.

Stubište

UVine

Stubište UV-spiralno stubište nastaje međusobnim izmjenjivanjem U i V kutijastih profila naizmjenično. Na ovaj način stubište postaje samonosivo s obzirom da mu nije potrebna središnja potpora ili perimetar. Svojom modularnom i svestranom strukturom dizajn donosi lakoću tokom proizvodnje, pakiranja, transporta i ugradnje.

Drveni E-Bicikl

wooden ebike

Drveni E-Bicikl Berlinska kompanija Aceteam kreirala je prvi drveni e-bicikl, zadatak je bio da se izgradi na ekološki prihvatljiv način. Potraga za kompetentnim partnerom za suradnju bila je uspješna sa Fakultetom za drvo nauku i tehnologiju Univerziteta Eberswalde za održivi razvoj. Ideja Matthiasa Broda postala je stvarnost, spajajući CNC tehnologiju i znanje drvnog materijala, rođen je drveni E-bicikl.

Stolno Svjetlo

Moon

Stolno Svjetlo Ovo svjetlo igra aktivnu ulogu da prati ljude u radnom prostoru od jutra do večeri. Dizajniran je s obzirom na ljude iz radnog okruženja. Žica se može povezati sa laptop računarom ili bankom za napajanje. Mjesečev oblik bio je načinjen od tri četvrtine kruga kao narastuća ikona sa slike terena od nehrđajućeg okvira. Površinski uzorak mjeseca podsjeća na vodič za slijetanje u svemirskom projektu. Postavka izgleda kao skulptura pri dnevnom svjetlu i svjetlosni uređaj koji udobno stvara napetost noću.

Svjetlo

Louvre

Svjetlo Louvre light je interaktivna stolna svjetiljka inspirisana grčkim ljetnim sunčevim svjetlom koja lako prolazi iz zatvorenih kapka kroz Louvres. Sastoji se od 20 prstenova, 6 plute i 14 pleksiglasa, koji igrivim mijenjaju redoslijed tako da transformišu difuziju, volumen i konačnu estetiku svjetla u skladu sa željama i potrebama korisnika. Svjetlost prolazi kroz materijal i prouzrokuje difuziju, tako da se ni same sjene ne pojavljuju na površinama oko njega. Prstenovi različitih visina pružaju beskrajne kombinacije, sigurno prilagođavanje i potpunu kontrolu svjetla.

Lampica

Little Kong

Lampica Little Kong je niz ambijentalnih svjetiljki koje sadrže orijentalnu filozofiju. Orijentalna estetika posvećuje veliku pažnju odnosu virtualnog i stvarnog, punog i praznog. Sakrivanje LED dioda suptilno u metalni stup ne samo da osigurava praznost i čistoću senki, već i razlikuje Kong od ostalih svjetiljki. Dizajneri su otkrili izvedivu zanat nakon više od 30 puta eksperimenata kako bi savršeno predstavili svjetlost i razne teksture, što omogućava nevjerojatno iskustvo osvjetljenja. Baza podržava bežično punjenje i ima USB priključak. Može se uključiti ili isključiti samo mahanjem rukama.