Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Ambalaža Od Morskih Plodova

PURE

Ambalaža Od Morskih Plodova Koncept ove nove linije proizvoda je "Free from". Jednostavnije rečeno, stvorili smo neobično opušten dizajn. Tipično za konzervirane morske plodove koriste se tamna i zgusnuta ambalaža, a naš dizajn ne sadrži nijedan optički balast. S druge strane, asortiman je takođe za alergičare i osjetljive na hranu. Tako da se čini gotovo namerno nekakav medicinski. Prodaja je započela u januaru 2013. godine i izuzetno je uspješna. Povratne informacije o maloprodajnom poslu su: Dugo smo čekali na dobro i dobro osmišljen koncept. Kupcu će se svidjeti.

Tiskanica

commod – Feines in Holz

Tiskanica „Roba“ je specijalizovana za unutrašnje radove. Kompanija, vjerna motu „finske drvene robe“, ostvaruje posebno ekskluzivne stambene projekte. Dopisnica je udovoljila toj tvrdnji. Smanjen, ali razigran izgled realiziran je koristeći posebno pomiješanu boju. Dopisnica odražava stil tvrtke kao i njenu ideologiju da koristi samo najdragocjeniji materijal: Papir je izrađen od 100 posto pamuka, omotnice od pravog drvenog furnira. Vizitke „utjelovljuju“ slogan kompanija stvaranjem trodimenzionalne sobe u kojoj se nalaze tipični drveni proizvodi.

Organski Namještaj I Skulptura

pattern of tree

Organski Namještaj I Skulptura Prijedlog particije koja efikasno koristi četinarske dijelove; to jest vitki dio gornje polovine debla i nepravilno oblikovan dio korijena. Obratila sam pažnju na organske godišnje prstenove. Preklapajući se organski obrasci particije stvorili su udoban ritam u neorganskom prostoru. S proizvodima rođenim iz ovog ciklusa materijala, organski prostorni pravac postaje mogućnost za potrošača. Nadalje, jedinstvenost svakog proizvoda daje im puno veću vrijednost.

Kolekcija Šminke

Kjaer Weis

Kolekcija Šminke Dizajn kozmetičke linije Kjaer Weis destilira osnove ženske šminke na njena tri bitna područja primjene: usne, obrazi i oči. Dizajnirali smo kompaktne oblike koji bi zrcalili karakteristike koje će ih koristiti za poboljšanje: vitke i duge za usne, velike i četvrtaste za obraze, male i okrugle za oči. Zanimljivo, zglobovi se okreću inovativnim bočnim pokretom, navijajući poput krila leptira. U potpunosti se ponovo pune, već se ponovo pune, nego se recikliraju.

Istraživačko Markiranje

Pain and Suffering

Istraživačko Markiranje Ovaj dizajn istražuje patnju u različitim slojevima: filozofskim, društvenim, medicinskim i naučnim. Iz mog osobnog gledišta da patnja i bol dolaze u mnogim licima i oblicima, filozofskim i znanstvenim, kao svoju osnovu odabrao sam humanizaciju patnje i boli. Proučavao sam analogije između simbiotske prirode i simbiotske u ljudskim odnosima i iz ovog istraživanja stvorio sam likove koji vizuelno predstavljaju simbiotske odnose između patnje i patnje i između bola i onoga koji boluje. Ovaj je dizajn eksperiment, a gledatelj je tema.

Digitalna Umjetnost

Surface

Digitalna Umjetnost Eterična priroda djela rađa nešto opipljivo. Ideja dolazi iz upotrebe vode kao elementa koji prenosi koncept na površini i površini. Dizajner je fasciniran stvaranjem našeg identiteta i uloge koju oni oko nas imaju u tom procesu. Za njega se „površimo“ kada pokažemo nešto od sebe.