Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Dizajn Enterijera

Gray and Gold

Dizajn Enterijera Siva boja smatra se dosadnom. Ali danas je ova boja jedna od traka za glavu u takvim stilovima kao što su potkrovlje, minimalizam i hi-tech. Siva je boja sklonosti privatnosti, malo mira i odmora. On uglavnom poziva one, koji rade s ljudima ili su uključeni u kognitivne zahtjeve, kao opću boju unutrašnjosti. Zidovi, plafon, nameštaj, zavese i podovi su sivi. Nijanse i zasićenost sive različite su samo. Zlato su dodali dodatni detalji i dodaci. Naglašen je okvirom za slike.

Kuća

Santos

Kuća Koristeći drvo kao glavni konstruktivni element, kuća pomiče svoje dvije razine u presjeku, stvarajući ostakljeni krov da se integrira u kontekst i omogući ulazak prirodne svjetlosti. Prostor dvostruke visine artikulira taj odnos između prizemlja, gornjeg kata i pejzaža. Metalni krov nad svjetlosnim svjetlom leti, štiteći ga od pojave zapadnog sunca i formalno obnavljajući volumen, uokvirujući viziju prirodnog okoliša. Program je artikuliran lociranjem javne upotrebe u prizemlju i privatne upotrebe na gornjem katu.

Komercijalni Dizajn Enterijera

KitKat

Komercijalni Dizajn Enterijera Na inovativan način predstavite koncept i cjelokupnu marku kroz dizajn trgovine, posebno za kanadsko tržište i klijentelu Yorkdale. Upotreba iskustva prethodnih skočnih i međunarodnih lokacija za inoviranje i promišljanje cijelog iskustva. Napravite ultra-funkcionalnu trgovinu, koja će dobro poslužiti za veoma visok, zamršen prostor.

Dizajn Enterijera

Arthurs

Dizajn Enterijera Suvremeni sjevernoamerički roštilj, koktel salon i terasa na krovu smještena u Midtownu u Torontu slave rafinirani klasični jelovnik i uživaju u pićima s potpisom. Arthur's Restaurant ima tri različita prostora za uživanje (blagovaonica, bar i krovni popločani dio) koji se istovremeno osjećaju intimno i prostrano. Strop je jedinstven po svom dizajnu fasadnih drvenih ploča s furnirom na drvetu, konstruiranim da poboljšaju osmerostrani oblik prostorije i oponašaju izgled krezanog kristala koji visi gore.

Zabavna Kuća Za Djecu

Fun house

Zabavna Kuća Za Djecu Ovaj građevinski dizajn namijenjen je djeci da uče i igraju, što je totalno zabavna kuća od super oca. Dizajnerski kombinovani zdravi materijali i sigurnosni oblici čine prekrasan i zanimljiv prostor. Pokušali su napraviti ugodnu i toplu kuću za djecu, i pokušali su intenzivirati odnos roditelj - dijete. Klijent je dizajneru rekao da postigne 3 cilja, a to su: (1) prirodni i sigurnosni materijali, (2) usrećivanje djece i roditelja i (3) dovoljno prostora za odlaganje. Dizajner je pronašao jednostavnu i jasnu metodu za postizanje cilja, a to je dom, sam početak dječijeg prostora.

Unutrašnja Kuća

Spirit concentration

Unutrašnja Kuća Što je prostor za kuću? Dizajner vjeruje da dizajn dolazi iz zahtjeva vlasnika, da duša ima prostor. Stoga je dizajnera simpatični par kretao u njihovu svrhu prostora. Oba vlasnika vole materijale i dizajnerska rješenja u odnosu na japansku kulturu. Za predstavljanje uspomena između svojih umova, odlučili su koristiti razne teksture od drva kako bi stvorili kuću duše. Slijedom toga, izradili su 3 konsenzusna cilja ove idealne kuće, a to su bili: (1) mirna atmosfera, (2) fleksibilni i šarmantan javni prostori i (3) udobni i nevidljivi privatni prostori.