Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Identiteta, Brendiranje

Merlon Pub

Identiteta, Brendiranje Projekt Merlon Puba predstavlja cjelokupno brendiranje i dizajn identiteta novog ugostiteljskog objekta u sklopu osječke Tvrde, stare barokne gradske jezgre, izgrađene u 18. stoljeću kao dio velikog sustava strateški utvrđenih gradova. U odbrambenoj arhitekturi, naziv Merlon znači čvrste, uspravne ograde dizajnirane da zaštite posmatrače i vojsku na vrhu tvrđave.

Ambalaža

Oink

Ambalaža Kako bi se osigurala vidljivost klijenta na tržištu, odabran je razigran izgled i dojam. Ovaj pristup simbolizira sve kvalitete brenda, originalne, ukusne, tradicionalne i lokalne. Osnovni cilj korištenja ambalaže novih proizvoda bio je da se kupcima predstavi priča iza uzgoja crnih svinja i proizvodnje tradicionalnih mesnih delicija najvišeg kvaliteta. Napravljen je set ilustracija u tehnici linoreza koje prikazuju majstorstvo. Ilustracije same po sebi predstavljaju autentičnost i podstiču kupca da razmisli o Oink proizvodima, njihovom okusu i teksturi.

Kutija Za Patike

BSTN Raffle

Kutija Za Patike Zadatak je bio dizajnirati i proizvesti akcijsku figuru za Nike cipelu. Budući da ova cipela kombinira dizajn bijele zmijske kože sa svijetlo zelenim elementima, bilo je jasno da će akciona figura biti kontorcionista. Dizajneri su za vrlo kratko vrijeme skicirali i optimizirali figuru kao akcionu figuru u stilu poznatih akcionih heroja. Zatim su osmislili mali strip sa pričom i proizveli ovu figuru u 3D štampi sa visokokvalitetnom ambalažom.

Podrška Kampanji I Prodaji

Target

Podrška Kampanji I Prodaji U 2020. godini, Brainartist pokreće međumedijsku kampanju za klijenta Steitz Secura kako bi stekao nove kupce: sa visoko individualiziranom porukom kao ciljanom kampanjom postera što bliže kapiji potencijalnih kupaca i individualiziranom slanjem pošte s odgovarajućom cipelom iz tekuća zbirka. Primalac dobija odgovarajući parnjak kada zakaže sastanak sa prodajnim osobljem. Cilj kampanje je bio da se Steitz Secura i "podudarna" kompanija predstave kao savršen par. Brainartist je razvio kompletnu vrlo uspješnu kampanju.

Marketinški Materijal Događaja

Artificial Intelligence In Design

Marketinški Materijal Događaja Grafički dizajn pruža vizualni prikaz kako umjetna inteligencija može postati saveznik dizajnerima u bliskoj budućnosti. Pruža uvid u to kako AI može pomoći u personalizaciji iskustva za potrošača i kako je kreativnost na nišanu umjetnosti, nauke, inženjeringa i dizajna. Konferencija umjetne inteligencije u grafičkom dizajnu je trodnevni događaj u San Francisku, Kalifornija u novembru. Svaki dan postoji radionica dizajna, razgovori različitih govornika.

Vizuelna Komunikacija

Finding Your Focus

Vizuelna Komunikacija Dizajner ima za cilj da prikaže vizuelni koncept koji demonstrira konceptualni i tipografski sistem. Dakle, kompozicija se sastoji od specifičnog rečnika, tačnih merenja i centralnih specifikacija koje je dizajner uzeo u obzir. Takođe, dizajner je imao za cilj da uspostavi jasnu tipografsku hijerarhiju kako bi uspostavio i pomerio redosled kojim publika dobija informacije od dizajna.