Dizajn časopisa
Dizajn časopisa
Umjetnost

Metamorphosis

Umjetnost Lokacija se nalazi u industrijskoj regiji Keihin u predgrađu Tokija. Umiranje dima dosljedno iz dimnjaka teških industrijskih tvornica može prikazati negativnu sliku poput zagađenja i materijalizma. Međutim, fotografije su usredotočene na različite aspekte tvornica koje prikazuju njenu funkcionalnu ljepotu. Tokom dana, cijevi i konstrukcije stvaraju geometrijske uzorke s linijama i teksturama, a razmjera na opterećenim objektima stvara zrak dostojanstva. Noću se objekti pretvaraju u misterioznu kosmičku tvrđavu od naučno-fantastičnih filmova 80-ih.

Socijala I Slobodno Vrijeme

Baoan - Guancheng Family Fit Bar

Socijala I Slobodno Vrijeme Vodoravne i okomite linije međusobno se presijecaju u obliku mreže. Svaka mreža je komunikaciona platforma koja je i izvor koncepta dizajna viskija. U pogledu uštede energije i zaštite okoliša, dizajner je koristio LED žarulje koje štede energiju u cijeloj traci. Kako bi se održala kvaliteta zraka u šanku, dizajn usvaja prozore sa sjevera na jug, koji mogu osigurati prolazak prirodnog zraka.

Arhitektura Mešovite Upotrebe

Shan Shui Plaza

Arhitektura Mešovite Upotrebe Smješten u povijesnom gradu Xianu, između poslovnog centra i rijeke TaoHuaTan, projekt ima za cilj ne samo povezati prošlost i sadašnjost, već i urbanu i prirodu. Inspirisan proljetnom kineskom pričom o cvjetanju breskve, projekt nudi paradisijansko mjesto za život i rad pružajući bliski odnos s prirodom. U kineskoj kulturi, filozofija planinske vode (Shan Shui) ima suštinsko značenje odnosa između čovjeka i prirode, tako da iskorištavajući vodenasti krajolik lokacije, projekt nudi prostore koji odražavaju filozofiju Shan Shui u gradu.

Izložbeni Prostor

City Heart

Izložbeni Prostor Od gradske arhitekture do indeksa kako bi se razumjela i odvažila ravnoteža dizajna, izraz grada sažet u tri ugla prostora, kroz urbanu izgradnju i razvoj kako bi se promovirala preduzeća, grad i perspektiva ljudi o promjeni grada i urbanih karakteristika i urbanog klimatsko savijanje u zamjenu za izražavanje dizajnerovog razumijevanja grada, više vidi prošlost grada da biste vidjeli njegovu budućnost.

Stolna Lampa

Oplamp

Stolna Lampa Oplamp se sastoji od keramičkog tijela i podloge od punog drveta na koju je postavljen LED izvor svjetlosti. Zahvaljujući svom obliku, dobijenom fuzijom tri čunja, tijelo Oplampa može se okretati u tri različita položaja što stvara različite vrste svjetlosti: visoka stolna svjetiljka s ambijentalnim svjetlom, niska stolna lampa sa ambijentalnim svjetlom ili dva ambijentalna svjetla. Svaka konfiguracija konusa lampe omogućava barem jednom snopu svjetlosti prirodnu interakciju s okolnim arhitektonskim postavkama. Oplamp je dizajniran i potpuno izrađen u Italiji.

Podesiva Stolna Lampa

Poise

Podesiva Stolna Lampa Akrobatski izgled Poise, stolne lampe koju je dizajnirao Robert Dabi iz kompanije Unform.Studio pomiče između statičkog i dinamičkog te velikog ili malog držanja. Ovisno o omjeru između njenog osvijetljenog prstena i ruke koja ga drži, dolazi do sjecišta ili tangencijalne linije u krugu. Kada se postavi na višu policu, prsten bi mogao nadviti policu; ili naginjanjem prstena može dodirnuti okolni zid. Namjera ove prilagodljivosti je da se vlasnik kreativno uključi u igru i igra se s izvorom svjetlosti, srazmjerno ostalim objektima koji ga okružuju.

Dizajnerski intervju dana

Intervjui sa svjetski poznatim dizajnerima.

Pročitajte najnovije intervjue i razgovore o dizajnu, kreativnosti i inovacijama između dizajnerskog novinara i svjetski poznatih dizajnera, umjetnika i arhitekata. Pogledajte najnovije dizajnerske projekte i nagrađivane dizajne poznatih dizajnera, umjetnika, arhitekata i inovatora. Otkrijte nove spoznaje o kreativnosti, inovacijama, umjetnosti, dizajnu i arhitekturi. Saznajte o dizajnerskim procesima sjajnih dizajnera.